Samen sterker

Sociale Teams Helmond biedt verschillende groepen en trainingen aan. Hier vind je meer informatie over ons actuele aanbod van groepen en trainingen.

Vingers uit je oren

Vingers uit je oren is een training voor kinderen van groep 4 t/m 8 die te maken hebben met veel ruzie in het gezin, knel zitten of last hebben van strijd tussen ouders. Met creatieve werkvormen, samenspel en gesprekken beginnen kinderen op ontspannen wijze met het verwerken van hun emoties en leren zij weerbaar te zijn in de toekomst.

Weerbaarheidstraining Kiezel en Druppel A

Voor kinderen uit groep 1, 2 en 3

Voor kinderen die onzeker zijn en weinig zelfvertrouwen hebben is er de training Kiezel en Druppel. Deze training kan jouw kind helpen om weerbaarder te worden en het gevoel van eigenwaarde te vergroten. Ouders of verzorgers worden actief bij de training betrokken.

  Weerbaarheidstraining Kiezel en Druppel B

  De training Kiezel en Druppel wordt ook aangeboden voor kinderen uit groep 4, 5 en 6. 

   Triple P Groep Positief Opvoeden

   Voor ouders van kinderen van 0-12 jaar

   Opvoeden kan veel van je vragen, en je weet het soms niet meer. Wat te doen, als je kind niet wil gaan slapen, niet naar school wil, of driftbuien heeft? Kom je er als ouders niet meer uit, en wil je de negatieve spiraal doorbreken?
   Meld je dan aan voor de training Positief Opvoeden. De training is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot en met 12 jaar.

   Triple P workshops
   Naast de Triple P Groep Positief Opvoeden biedt Sociale Teams Helmond ook workshops aan. Deze workshops zijn ook bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar met vragen over de opvoeding.

   Stap naar verandering

   Met meer vertrouwen je problemen te lijf!

   Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan? Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, relaties of contacten met anderen. Het kan lastig zijn om dit in je eentje te doorbreken.
   In de training Stap naar verandering leer je om met meer zelfvertrouwen met deze situaties om te gaan en je weg te vinden naar oplossingen

    Uit de schaduw van de ander

    In september starten wij met de training ‘Uit de schaduw van de ander’, een training voor vrouwen die te maken hebben met psychisch, lichamelijk en/of seksueel geweld in hun relatie of hiermee te maken hebben gehad in een eerdere relatie. Het doel van de training is ervoor zorgen dat jij je weer veilig en sterk genoeg voelt om eigen keuzes te maken.

    Woensdagclub

    Elke eerste woensdag van de maand wordt de Woensdagclub georganiseerd. Deze club is er voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar met een Autisme Spectrum Stoornis diagnose, die problemen blijven ondervinden bij sociale interactie.

    M-powerment

    Voor en door mannen

    Bij M-powerment draait alles om jouw herstel en het (her)vinden van evenwicht in je leven na een verbroken relatie of echtscheiding. We begrijpen dat het een uitdagende tijd kan zijn, waarin je het gevoel hebt dat alles misgaat. M-powerment biedt een veilige ruimte waarin je kunt leren van andere mannen die vergelijkbare ervaringen hebben gehad. Samen zullen we werken aan het creëren van positieve verandering en het opbouwen van een sterke basis voor je toekomst.

    Piep zei de muis

    Voor kinderen van 5 t/m 8 jaar waarvan een ouder, of beide ouders lijden aan psychische en/of verslavingsproblematiek is er de training 'Piep zei de muis'. In de training ervaren de kinderen dat ze niet de enige zijn. Ze leren herkennen wat er in hen omgaat, beter met hun gevoelens om te gaan en dat ze zich niet schuldig hoeven te voelen. Het leren gebeurt op een speelse manier. Voor de ouders zijn er vijf bijeenkomsten, waarin ze leren hoe ze hun kind(eren) kunnen ondersteunen en er worden opvoedtips gegeven.