Je staat er niet alleen voor

Sociale Teams Helmond start in september met de training ‘Uit de schaduw van de ander’, een training voor vrouwen die te maken hebben met psychisch, lichamelijk en/of seksueel geweld in hun relatie of hiermee te maken hebben gehad in een eerdere relatie. Het doel van de training is ervoor zorgen dat jij je weer veilig en sterk genoeg voelt om eigen keuzes te maken.

Wat houdt de training in?

Heb je het gevoel dat je klem zit in een relatie? Durf je geen nee te zeggen omdat je bang bent voor je (ex)partner? Voel jij je onveilig in je relatie? Is je (ex)partner gewelddadig? Word je gekleineerd, geïntimideerd of uitgescholden? Herken jij je hierin? Dan kan de groep 'Uit de schaduw' van een ander iets voor jou betekenen. Tijdens de groep werken we samen aan jouw gevoel van veiligheid, het maken van je eigen keuzes en je zelfvertrouwen. We gaan met elkaar in gesprek en we doen oefeningen. Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal. Of je verder gaat met je partner of dat je de relatie beëindigt, dat is helemaal aan jou.

Praktische informatie

Kosten: deelname is gratis
Hoe vaak: 18 bijeenkomsten van 3 uur en een terugkomdag
Waar: Wijkhuis de Boerderij, Harmoniestraat 105 in Helmond
Aanmelden: stuur een e-mail naar groepswerk@sthelmond.nl
Voor meer informatie kun je mailen naar groepswerk@sthelmond.nl

Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsgesprek plaats. 

Data
Vrijdag 1 september is de eerste bijeenkomst. Daarna elke vrijdag, 18 bijeenkomsten, met uitzondering van de vakanties. Dit is in overleg met de deelneemsters.